2015. feb 24.

Pólós cikktolvaj - frissítve

írta: eßemfaßom meg áll
Pólós cikktolvaj - frissítve

Plagizálni szégyen, az ezt kifogásolókat törölni és tiltani szimpla tahóság

a lopott poszt:

http://hirespolok.blog.hu/2015/02/09/botranyos_polok

Botrányos pólók

2015. február 09. - Poló Péter

Botrányos feliratú pólók kerültek forgalomba a híres brit háborús szlogenre hajazva az Amazon netes kereskedésében.Keep calm and carry on. Azaz nyugodj meg, és tarts ki! Ez az 1939-es szlogen csak 2000-ben ért célba. És nem a háborús helyzet, hanem a kommercializmus hulláma kapta fel, majd terjesztette el világszerte a VI. György koronáját védjegyeként hordozó feliratot, mely a II. világháború legelején arra szolgált volna, hogy csitítsa a bombák sújtotta szigetlakók kedélyeit.A poszter, mely egyendizájnban készült két másik propaganda üzenet után, akkor nem került az utcákra, hanem készenlétben maradt két és fél millió példányban arra az esetre, ha a németek lerohanják Nagy-Britanniát. Először az Információs Minisztérium megbízásából piros hátteren nagy fehér betűkkel azt hirdették: “Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory”, azaz “A Te bátorságod, a Te jókedved, a Te eltökéltséged hozza meg a győzelmünket". Az optimista hangvételű poszterekkel teliszórták a városokat 1939 szeptemberében, a második azonban már a félelemkeltéssel machinált: “Freedom Is In Peril, Defend It With All Your Might”, úgy mint “Veszélyben a szabadság, védd meg minden erőddel”.Mégis a harmadik üzenet lett a leghíresebb, épp rejtőzködése miatt. Egy brit házaspár bukkant rá egy aukción megvásárolt dobozban, az északkelet-angliai Alnwickben, ahol egy elhagyatott viktoriánus vasútállomásból képezték ki Bater Books nevü könyvesboltjukat 1991-ben. Csak kilenc évvel később nyitotta ki Stuart Manly a porosodó dobozt, benne megtalálta a piros posztert, nejének Marynek pedig annyira megtetszett, hogy kiakasztotta a bolt egyik falára.

....."

 

Az eredeti cikk:

http://hvg.hu/plazs/20130305_Nyugodj_meg_es_eroszakolj_sokat

Gusztustalan pólókat árulnak egy netes áruházban

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Amazon; feliratos pólók; pólónyomtatás; Keep calm;

Botrányos feliratú pólók kerültek forgalomba a híres brit háborús szlogenre hajazva az Amazon netes kereskedésében.

Keep calm and carry on. Azaz nyugodj meg, és tarts ki! Ez az 1939-es szlogen csak 2000-ben ért célba. És nem a háborús helyzet, hanem a kommercializmus hulláma kapta fel, majd terjesztette el világszerte a VI. György koronáját védjegyeként hordozó feliratot, mely a II. világháború legelején arra szolgált volna, hogy csitítsa a bombák sújtotta szigetlakók kedélyeit.

A poszter, mely egyendizájnban készült két másik propaganda üzenet után, akkor nem került az utcákra, hanem készenlétben maradt két és fél millió példányban arra az esetre, ha a németek lerohanják Nagy-Britanniát. Először az Információs Minisztérium megbízásából piros hátteren nagy fehér betűkkel azt hirdették: “Your Courage, Your Cheerfulness, Your Resolution Will Bring Us Victory”, azaz “A Te bátorságod, a Te jókedved, a Te eltökéltséged hozza meg a győzelmünket". Az optimista hangvételű poszterekkel teliszórták a városokat 1939 szeptemberében, a második azonban már a félelemkeltéssel machinált: “Freedom Is In Peril, Defend It With All Your Might”, úgy mint “Veszélyben a szabadság, védd meg minden erőddel”.

 

 

A lopott poszt:

http://hirespolok.blog.hu/2015/02/23/miert_hordja_mark_zuckerberg_mindig_ugyanazt_a_szurke_polot

 

Az eredeti cikk:

http://index.hu/tech/2014/11/07/miert_hord_a_milliardos_mark_zuckerberg_mindig_szurke_polot/

 

UPDATE: ugyanazon a szürkepólós URL-en változatlan dátummal már egy új poszt van, de a kommentekből ottmaradt pár az eredetileg kitett Mark Zuckerberges poszt alól :)

 

 

 

 

Szólj hozzá