2016. feb 17.

Dúl a dúla

írta: eßemfaßom meg áll
Dúl a dúla

A vajákosasszony se szereti ha a kommentek rontják a bizniszt

 

szuletesmese.blog.hu/2016/02/16/huvelyi_szules_vagy_csaszarmetszes#comments

 

 

 

dula.JPG

Utolsó kommentek:

croc2016.02.17. 00:51:44

@bpbp78: namost ebben az a mérhetetlenül szomorú, hogy nincs semmi akadálya annak, hogy a kórházban is sokkal "jobban" lehessen hüvelyi úton szülni.
(igen, kifér a feje, nem, nem fáj elviselhetetlenül, sőt, nem is túl erős, a migrén sokkal rosszabb- de ezt Magyarországon ezer kórházi szülésből talán egyszer tapasztalhatja meg az anya, a többinél jól megkínozzák őt is meg a gyereket is)

és akkor nemcsak a császár lenne kevesebb, hanem a rémtörténet is, ami miatt olyan sokan tervezett császárért könyörögnek.

én nem ítélem el azt, aki tervezett császárt akar, de sokan azért választják ezt az utat, mert a hüvelyi szüléseket a kórházak abszolút horrorélménnyé tették, ami még nagyon veszélyes is, a siettetés és a fölösleges beavatkozások miatt.

ez szégyen.
kellene, hogy legyen valódi választás, hogy ugyanúgy lehessen normális, nem siettetett, nem túlmedikalizált, nem hátonfekvős (tehát nem elviselhetetlenül fájdalmas) stb. hüvelyi szülést választani, mint császárt.
mint pl. Németországban.
persze akkor kiderülne hogy valójában igen sok a fölösleges szülészorvos...

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Könnyen elkaptuk, uram!2016.02.17. 00:06:46

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Itt szögezném le. Mindenki a maga sorsának kovácsa. Engem a saját gyerekem és a saját családom érdekel elsősorban."
Nem. Téged nem érdekel a saját feleséged sem. Téged csak a saját ideológiád érdekel.
De abban sem vagy következetes. Fenyegetőzöl pitiáner módon a muzulmánokkal, pedig ott pont nem divat a császár....sokkal inkább a hüvelyi szülés, amit te is vallasz.
Egyébként a világnézeted nagyban hasonlít a muzulmánokéhoz, csak kereszténynek vallod magad. Pedig hímsoviniszta vagy, aki jobban tudja, mi a helyes életmód, hogyan kell szülni és gyereket nevelni, mint bárki más.....

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Könnyen elkaptuk, uram!2016.02.17. 00:02:59

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Nem, az orvostudomány téged mentett meg. Már rég meghaltál volna.

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Könnyen elkaptuk, uram!2016.02.17. 00:01:12

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Miért gondolod, hogy ez a cikk arról szól? Szerintem meg egészen másról. Arról szól, hogy ő terméstetes úton szülte gyermekét, hüvelyi úton, erre roppant büszke, de ezt így mégse írhatja le. Ezért inkább a másik oldal fikázásával emeli saját dicsfényét maga előtt.....
De lehet, hogy ténylegesen anyagi érdeke fűződik a császáros szülések csökkentéséhez, ezért még az orvosilag indokolt eseteket is az ördögtől valónak állít be.
Mert különben arról írna, hogy a "divatból" császárnak semmi értelme, lányok!

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

bpbp782016.02.16. 23:15:50

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: amúgy bizonyára jobb a természetes szülés mint a császár, hiszen ahogy sok mást is, ezt is jól kitalálta a természet. DE! A természetes szüléstől baromi messze van az, amit még ma is sokszor csinálnak a kórházakban. Pl a vízszintesen fekve szülés, az oxitocinnal felerősített fájások, az így mesterségesen gyorsírott szülés, a gyors szülésből eredő gátmetszés... ha őszinték vagyunk akkor ez is baromira messze van a természetes szüléstől... És bár igen, a természet által "kitalált" úton született meg a gyerek de az esetek többségében baromira nem a normális "menetrend" szerint.

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Vajk a Vitéz Várjobbágy2016.02.16. 22:49:57

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: az jellemző, hogy növekedett a fejméret és nehezebb lett a szülés. Valóban az ember nehezebben szül, mint valószínűleg a megelőző fajok.

De értelemszerűen ez nem érheti el azt a pontot, amikor már egyáltalán nem tudna természetesen megszülni. Normál természetes szelekció mellett. Ezen segít az, hogy azokat is megmenti az orvostudomány, akik amúgy nem tudnának megszületni. Ez sok más terület mellett, ahol az emberek túl tudnak élni úgy is, hogy nem lenne természetes úton esélyük, egyfajta degenerációt eredményezhetne hosszú távon. Remélhetőleg azért legalább pár száz éven belül legalább elérhető lesz olyan szintű genetikai beavatkozás és fejlesztés, amit mindezt megoldja.

Remélhetőleg sokkal hamarabb. Persze a császározás esetében valószínűbb, hogy sebészeti megoldások fognak születni és hamarabb. De addig is el kell jutni.

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Vajk a Vitéz Várjobbágy2016.02.16. 22:38:03

@Advanced Flight: hahahahaha

csússzon a halál. És védjen titeket az öreg ördög. Nekem teljesen mindegy, hogyha a muzulmánok át is veszik az országot, legfeljebb megtanulok egy új törvénykönyvet. A kényelmes, vértelen senkiknek nincs hazájuk, így nincsenek bajtársaik sem.

Ha majd bedől az ország, sőt az egész civilizáció, mert őnagyságának így tetszett akkor sem fogok egy könycseppet sem ejteni. Ez volt a dolgok rendje. Csak egy jót lehet majd nevetni azokon a patkányokon, akik már most ficánkolnak amikor a bevándorlók éppen a drága liberálisokkal és feministákkal a legkevésbé kedvesek. :D

Itt szögezném le. Mindenki a maga sorsának kovácsa. Engem a saját gyerekem és a saját családom érdekel elsősorban. MIndenféle gyüttment alak nem nekem tesz szívességet, hogy megszül. Felőlem azt csinál, amit csak akar. Ha elég család adja át magát az önsorsrontó ostobaságnak akkor jöjjön, aminek jönnie kell. A gyerek nem az államnak és hazának tett kegy. Pont fordítva. Az ország és a haza tesz szolgálatot a családoknak azzal, hogy nincs háború, éhínség, aszály és van hol családot alapítani.

Ennyike.

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft2016.02.16. 22:29:21

@Advanced Flight: "Akkor mi meg azt mondjuk, hogy fogy a lakosság, demográfiai katasztrófa közeleg, úgyhogy minden nő előtt, aki BÁRHOGY megszül egy gyereket, kötelessége a férfiaknak hason csúszni, ok? "

Szíves örömest, amennyiben az illető hölgy is hason csúszik előttem, mert én tartom el a családot. Én nem várok el ilyent, viszont cserében azt sem viselem el a feleségemtől, hogy 2 X 9 hónap szenvedést követően nekem kelljen egyedül hálás lennem a gyerekeimért. Ketten vállaltuk őket, mindegyikünknek megvan a maga feladata (és a maga fájdalma) a vállalásuk és a felnevelésük körül és ezek alapján hadd pofázzak már bele, mert nekem is van hozzá közöm, én is áldoztam és áldozok is eleget a családért - legalább annyit, mint a feleségem.

Egyébként a téma alapján nem igazán csodálkozom, hogy kezd az egész vita elmenni a manapság szokásos ultrafeminista, nővagyokazuniverzumlegnagyobbcsodája irányba. A helyzet az, hogy két fél kell a dologhoz és mindkettő ugyanannyira.

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Vajk a Vitéz Várjobbágy2016.02.16. 22:22:05

@Arcade Macho: és mégsem haltak ki az emberek.

Sőt a népesség még növekedett is. Most meg nem.

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: nem az emberi faj. Csak a degenerált korcsok. De nem baj, majd ha az elkorcsosult, elkényelmesült, a könnyed, fájdalommentes életet élő európaiak szépen kidöglenek a világból, majd jöhetnek az afrikaiak, akik képesek még műtét nélkül is szülni.

Volt egy cikk, ahol szaktekintélyek leírták, hogy orvosi tény, hogy jobb természetes úton megszülni a gyereket, ha van rá mód. Azt is leírták, hogy miért helytelen az a rendszer, ami az orvosokat az indokolatlan császározás felé tereli.

Erre itt kell őrjöngeni, meg kommentelni. Nahát emberek, álljon már meg a menet. Nem az orvosnak tesznek szívességet. Én nem is a tanulmány írójának. Sőt pont az ő érdekében született a tanulmány, mint minden másról, a karcinogén hatásokon keresztül megannyi dologig, ami hallatán lehet hőbörögni, hogy de van egy fél tucat anekdótám, ami bizonyítja, hogy a kutatás mennyire nem igaz.

Aki hülye, az nyugodtan keserítse meg a saját életét. Akár a gyerekeiét is. Csak utána ne sírjon, hogy jár neki a debil gyereke után a juttatás. Mert ha ő így, akkor bizony csináljon amit akar a SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE.

Amúgy pedig néha meghal a baba. Bizony, van ez így. Meg gyakran van vetélés is. Bizony. Aki ezt nem képes elfogadni, aki azt hiszi, hogy az ő élete tragédiamentes, fájdalommentes kell, hogy legyen az most kapja fel a kis pirulás dobozkáját és nyeljen le eleget a túlvilágra elegendő úthoz, mert az élet bizony kegyetlen és vége mindig halál, de sok esetben még csak nem is fog úgy alakulni, ahogy ő azt eltervezgette a rózsaszín ködös kis álmaiban.

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Arcade Macho2016.02.16. 22:07:27

nekem nagyanaym meselte hogy 2-3 baba meg gyerekkorban elhunyt
akkoriban az volt a termeszetes

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás ·http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/2016.02.16. 21:59:39

Biológiailag elképzelhető, hogy egyre kevésbé lesz az emberi faj képes a "természetes" szülésre. A bölcsességfogainkat is elkezdtük már elveszteni, alig pár tízezer év alatt. A modern orvostudomány a betegségek kezelésével fokozza a technikára és gyógyszeriparra való ráutaltságunkat.

books.google.hu/books?id=QZym919tNigC&pg=PA27&lpg=PA27&dq=third+molar+evolution&source=bl&ots=QJQpprtnpx&sig=H8Ka2sBx4zWLUF7e9WsiSuDrWFo&hl=hu&sa=X&ved=0ahUKEwiWyprqlf3KAhXIK5oKHTQKBJs4ChDoAQgZMAA#v=onepage&q=third%20molar%20evolution&f=false

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

rozsomák2016.02.16. 21:33:36

Azért hozzátenném, hogy kultúrtörténetileg érdekes a párhuzam a kb 100 évvel ezelőtti helyzethez, amikor a lóvontatású közlekedésben - szállÍtásban - érdekelt felek utálták az automobilos újdonságot, és kifejezetten üzleti érdekek csaptak össze ugye egymás pocskondiázásában és riogatásban.

A jelen helyzetben pedig a hüvelyi szülésben anyagilag igencsak érdekelt szerző - aki dúla, tehát a császározás az ő üzleti érdekeit veszélyezteti - vívja a küzdelmét a császározókkal.

Itt pénzekről van szó, nem egészségről, csak ezt elfelejtette közölni a szerző.

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Advanced Flight2016.02.16. 21:32:22

@Ready2: magadra gondolsz? gyerünk, ne fogd vissza magad, oszd ki a férfiakat :-P

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

komisz_kölök2016.02.16. 21:21:27

@rozsomák: na, ezert nem szabad hosszu kommentet irni. Valaki megmondja a tutit, mire befejezem ;)

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

komisz_kölök2016.02.16. 21:20:15

A fajdalomcsillapitas, a fogtömes, a fejfajaselleni tabletta, a vakbelmütet, a penicilin, szemüveg, ne adj isten latasjavito mütet, a mosogep, porszivo is mind csak a mai elpuhult nöcskek hülyesegei. Csak a termeszetes anyasag, kezzelmosott "pelussal", hordozokendövel, hat evig szoptatassal, batikolt babarucikkal az a valami. A többiek lusta csalok. Ja meg persze a homeopatia, ösi magyarsagunk öröksege.

Ismerek jopar gyereket. Qrvara nem mondja meg roluk senki egymas melle allitva, hogy hogyan születtek, hany evig szoptak. Se nem kiegyensulyozotabb, se nem egeszsegesebb egyik a masiknal. De persze hinni kell mindenkinek valamiben. Ha evek ota otthon vagy összezarva a gyerekkel, akkor meg plane.

Aki annyit ert el eleteben, hogy termeszetes modon szült gyereket, attol keretik nem elvenni ezt az örömet, mert vad dolgokra lesz kepes.

Ja, amugy van gyerekem. Vegülis par ev kemeny munkajaval, tornakkal, sok foglalkozassal sikerült kinöni azt a kis par masodpercet, amig a termeszetes szüles miatt kevesebb oxigent kapott. Mostanaban mar nem gondolok bele mi lett volna, ha meg par percig tart a dolog.

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

rozsomák2016.02.16. 21:17:12

Így van !!!! A hüvelyi szülés a természetes, a császár az nem !!!

De ne álljunk meg itt !!

Természetes a szemüveg ? Hát nem !! Betiltani !

Le a fogtöméssel !!! Hol láttatok tömött fogú oroszlánt vagy páviánt ??

És mi van a fogkrémmel ?? (Láttatok már farkast fogat mosni ?)

Azt is betiltani !!

(Azt meg ép ésszel fel sem lehet fogni, hogy a természetben önmagától sehol elő nem forduló, mesterséges, - úgynevezett "lakások"-ban lakunk, ahelyett, hogy a sok helyen előforduló természetes üregeket és barlangokat használnánk.)

(Csak tudnám, hogy a poszter hol a fenében talált a természetben olyan billentyűzetet, amivel idevéste ezt a posztot..
Csak nem valami mesterséges klaviatúrát használt ehhez ?? Remélem, nem ..))

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Ready22016.02.16. 21:05:20

@Advanced Flight: Höhö megjött az ügyeletes hülye picsa, aki majd kiosztja a gonosz férfiakat. :D

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

Advanced Flight2016.02.16. 21:01:09

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: mi az, hogy igazat mondott? ítélkezett valamiről, amihez semmi köze. Mi a fasz köze van bárkinek ahhoz, hogy egy nő hogyan akar szülni? ha van lehetőség császárra, miért ne választhassa valaki, mondjuk egy olyan nő, aki retteg a fájdalomtól? vagy te se kérsz lidokaint a fogorvosnál, mert az az igazi, ha szenvedünk?
A sok hímsovén fasz, aki csak megcsinálni tudja a gyereket, mindig felhatalmazva érzi magát, hogy az egész témakörbe olyan szintig belepofázzon, hogy épp csak azt nem írjátok, a nőknek szenvedni kell szülés közben, mert ez van a Bibliában.
Hát kurvára unjuk már az állandó ítélkezést, felülről megmondást, okoskodást, a női kötelességek emlegetését!
Akkor mi meg azt mondjuk, hogy fogy a lakosság, demográfiai katasztrófa közeleg, úgyhogy minden nő előtt, aki BÁRHOGY megszül egy gyereket, kötelessége a férfiaknak hason csúszni, ok? Ja, ez már nem tetszene, ugye? csak jászani a megmondóembert meg más faszával verni a csalánt, az nagyon megy nektek!

Bejegyzés: Hüvelyi szülés vagy császármetszés

 

Szólj hozzá